Aanvragen

Zorgwoning brengt zoveel meer levensgeluk

Arie Monster en zijn vrouw zijn 75 jaar. Zeker gezien zijn vriendelijkheid en zijn babbel is van die hoge leeftijd niets te merken.Fysieke problemen, veroorzaakt door reuma die hij al heeft sinds hij 26 was, beperken hem in zijn bewegingsvrijheid. Haar kleindochter en de vriend beslisten tot op hoge leeftijd voor Arie en zijn vrouw te willen zorgen. Dus realiseerden zij in de achtertuin een mantelzorgwoning, waarin nu de kleindochter en vriend wonen om wanneer de situatie dat vraagt van woning te ruilen.

“Ondanks onze hoge leeftijd hebben wij totaal géén belangstelling om naar een zorgcentrum of bejaardenhuis te verkassen. Wij wonen hier leuk en hopen hier nog lang te blijven wonen. We bespraken de situatie met onze kleindochter en haar vriend, die zonder zich te bedenken aangaven, zo lang het zou kunnen voor ons te willen zorgen.”

Met het oog op de toekomst

Met het oog op de toekomst gingen Arie en zijn vrouw op zoek naar een mantelzorgwoning, zodat indien de fysieke situatie daarom vraagt, deze te ruilen met de dochter die nu in de mantelzorgwoning in de achtertuin verblijft.

Het gouden ei

“Dat wij bij onze zoektocht naar een mantelzorgwoning TOP Totaal zijn tegen gekomen, was echt ‘het gouden ei’. De ontvangst was allerhartelijkst, de kwaliteit van het advies geweldig, de begeleiding tot in de puntjes geregeld en de mantelzorgwoning biedt alle luxe en comfort van een standaard woning. Ook het doorvoeren van enkele aanpassingen, zoals brede deuren, aanpassingen in badkamer en toilet, vormden geen enkel probleem en tijdens het productieproces werden we overal bij betrokken.”

Vijfhuizen Mantelzorgwoning 11Kleinzoon mee met transport

“Echter het alle mooiste”, aldus Arie was: “De plaatsing van de mantelzorgwoning. De kleinzoon had aangegeven het transport graag vanaf het vertrek in Kootwijkerbroek te willen meemaken. Zo’n grote woning kant en klaar op een vrachtauto, dat vond hij zeer indrukwekkend. Ook dat was géén enkel probleem voor de mensen van TOP Totaal. Dus reisden we ‘s nachts richting Kootwijkerbroek om daar om 03.00 uur met het transport te vertrekken om ‘s morgens om 5 uur aan te komen in Vijfhuizen. De kleinzoon was helemaal in extase, zo’n complete woning op een vrachtauto en dan over de snelweg, door de straten van het dorp. Een super belevenis! Om negen uur stond de woning op haar plek en nadat nog een extra bijkeuken was geplaatst en de afwerking en het aansluiten had plaatsgevonden, zaten we ‘s avonds lekker aan de koffie in de nieuwe mantelzorgwoning”.

Perfect bouwproces

Het hele proces is van begin tot het einde perfect verlopen. De prefab bouw zorgt ook dat de kwaliteit van de woning aanzienlijk beter is, dan die van een traditionele woning die in weer en wind wordt gerealiseerd. En de kleinzoon heeft de dag van zijn leven beleefd. Het was ook zeer aanstekelijk te zien hoe Richard van den Top, als eigenaar van TOP Totaal, zo leuk met de kleinzoon omging. Het zijn hartverwarmende herinneringen.”

Iedereen aanraden

“Nu zijn wij zeer trots op onze woning. Trots op de manier van aanpak en de kwaliteit. De TOP Totaal mantelzorgwoning is dan ook ‘sterk aan te bevelen’’ voor mensen die graag in hun eigen omgeving blijven wonen”.

 


FILTER OP THEMA

UW ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur