Aanvragen Of maak direct een afspraak
Zorg en wonen

‘Blijf ook wonen’ laat mensen hun thuissituatie behouden

‘Blijf ook wonen’ stimuleert het overheidsbeleid om mensen langer in hun eigen omgeving te laten wonen. Goed voor het welzijn van de mensen, want het aloude spreekwoord zegt: ‘Oude bomen moet je niet verplaatsen’’. Eindelijk geven we nu inhoud aan die woorden.

Waarmee kunnen wij helpen

  • Van advies tot oplevering
  • Aanpasbaar bij meer zorg
  • Ondersteuning bij wederverkoop

Onze aanpak

  • 1 aanspreekpunt
  • Volledig sleutelklaar
  • Optimale service en nazorg

Zorg en wonen

De toekomst brengt zorg en wonen steeds nadrukkelijker samen. In tegenstelling tot de afgelopen decennia worden ouderen steeds minder snel in een bejaardenhuis of zorgcentrum geplaatst, maar stimuleren we vanuit de overheid het beleid om langer thuis te blijven wonen. Maar dat vraagt wel aanpassingen. Daarom ontwikkelde TOP Totaal het concept: ‘Blijf ook wonen’. Met als doel: mensen langer in hun eigen omgeving te laten wonen.

Onbezorgd wooncomfort

Naast zorgaanpassingen biedt het concept ‘Blijf ook wonen’ u een mantelzorgwoning die is voorzien van alle luxe en comfort. Van een compleet ingerichte woonkamer in uw stijl en uw sfeer tot een keuken met alle moderne kook- en afwasapparatuur en koel-vrieskast. Naar uw wensen en uw budget. Kies voor TOP Totaal ‘Blijf ook wonen’ en u wordt uitstekend geïnformeerd en u vindt er altijd een luisterend oor.

Altijd thuis

De familie Van de Brink over hun positieve ervaringen met het concept ‘Blijf ook wonen: ‘Door de aanschaf van de mantelzorgwoning hebben wij de verhuizing van onze ouders naar een andere locatie kunnen voorkomen. Mijn zus trok met haar gezin in het huis van mijn ouders en mijn ouders verkasten naar het comfortabele mantelzorgchalet ernaast. Als iemand de ruimte heeft zou ik een mantelzorgwoning zeker aanraden”.

10 tips voor uw zorgwoning

Een zorgwoning kopen of huren? Waar moet u op letten…

  • Kies een partij die naar u luistert en flexibel kan inspelen op uw woonwensen
  • Belangrijk is een advies op maat
  • Overleg goed over de zorgaanpassingen die u nodig heeft

Alle tips? Download ze hier!

TOP Totaal begeleidt van A tot Z

Het TOP Totaal-concept ‘Blijf ook wonen’ helpt u van A tot Z. Ook wanneer uw mantelzorgwoning niet meer nodig is, treden wij op als makelaar. TOP Totaal bemiddelt voor u met de potentiele koper, regelt het transport en verzorgt de plaatsing op de nieuwe locatie. Door zijn hoogwaardige kwaliteit behoudt de mantelzorgwoning een hoge verkoopwaarde. Dat maakt ‘Blijf ook wonen’ van TOP Totaal financieel extra aantrekkelijk. Indien koop niet mogelijk is, bemiddelt TOP Totaal met de woningcorporatie of die de mantelzorgwoning wil kopen. Zij kunnen deze als mobiele aanleunwoning verhuren. De huurder krijgt in veel gevallen een aantrekkelijke huurtoeslag.

Financieel aantrekkelijk

Naast het voordeel dat u in uw eigen woonomgeving verblijft, is het ook financieel aantrekkelijk. Telt men de eigen bijdragen aan de zorginstelling bij elkaar, dan blijkt dat een mantelzorgwoning weliswaar een eenmalige investering vergt, maar in veel gevallen aanzienlijk goedkoper is dan het verblijf in een zorginstelling. Zeker met de nieuwe regels van 2015. Een mantelzorgwoning is ook goedkoper dan het verbouwen van een bestaande schuur of garage. Want een bestaand gebouw moet na het beëindigen van de zorgsituatie weer in de oude staat worden teruggebracht en veroorzaakt dus een aanzienlijke investeringsvernietiging. De mantelzorgwoning behoudt haar waarde en kan worden door verkocht.

De juiste oplossing

oplossing mantelzorgwoning

Binnen het TOP Totaal ‘Blijf ook wonen’ concept kiest iedereen voor de beste voorzieningen die past bij zijn mobiliteit, zijn woonwensen en aansluiten op zijn budget. Met TOP Totaal komt u altijd tot een juiste oplossing, laat u informeren over de vele mogelijkheden van ‘Blijf ook wonen’.

Zorgbehoefte

Alles kan met top totaal

Hoever gaat uw zorgbehoefte? De kracht van het concept ‘Blijf ook wonen’ van TOP Totaal is, dat alles kan. Want naast een enorme flexibiliteit beschikken de mensen van TOP Totaal over een riant inlevingsvermogen en een enorme kennis van de markt en weten ze perfect wat de zorg vraagt.

De beste keuze

hulp mantelzorgwoningen

Bij het maken van de beste keuze hoort niet alleen de beste woning, maar u wilt graag van A tot Z volledig ontzorgd worden. Daarom ontwikkelde TOP Totaal het ‘Blijf ook wonen’ concept, dat verder gaat dan het bouwen van mantelzorgwoningen. Met ‘Blijf ook wonen’ bent u altijd verzekerd van een helpende hand.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op