Aanvragen Of maak direct een afspraak

Belangstelling voor het huren van een mantelzorg recreatiewoning is groot

Op De Kurenpolder Recreatie in het Noord-Brabantse Hank exploiteert de Stichting Zorgchalet haar eerste TOP Totaal mantelzorgwoning.In deze aangepaste woning biedt de stichting mensen met een handicap de gelegenheid tot het vieren van een fijne vakantie. De zes persoons luxe en volledig aangepaste woning staat op de nieuwe uitbreiding van De Kurenpolder.

Ronald Hop is initiatiefnemer van de Stichting Zorgchalet. “Ik heb zelf geen zieke of hulpbehoevende in de familie. Maar ik kwam in 2011 op het idee, toen ik onze zomervakantie aan het zoeken was. Per toeval zag ik een mantelzorgchalet en de aandacht trok mij direct. Wij kunnen overal op vakantie gaan maar er zijn ook gezinnen die dat niet kunnen en dacht: Dit moet voor al die gezinnen met een handicap toch ook te gegeven zijn! Waarom zijn er geen goede aangepaste mantelzorgwoningen voor hen, terwijl de behoefte zo groot is? Langzaam maar zeker groeide het idee om uiteindelijk zelf maar de handen uit de mouwen te gaan steken en een mantelzorgchalet aan te bieden op een mooi recreatiepark De Kurenpolder, aan de rand van de Brabantse Biesbosch. Hop kende het park van de zwemlessen die zijn zoon op deze locatie volgde.

Iedereen was enthousiast

De eigenaar van De Kurenpolder was direct erg enthousiast over de ideeën en Hop werd aangeraden contact op te nemen met de chaletbouwer TOP Totaal. “Bij Richard van den Top vond ik direct een luisterend oor en hij was niet alleen een meedenker, maar ook in de uitvoering hebben ze een geweldige perfect aangepaste mantelzorgwoning gerealiseerd. Wij zijn trots op het dat mede dankzij styliste Hellen van The Art of Styling tot iets unieks is geworden. De gasten vinden de mantelzorgwoning erg ruim en mooi ingericht.

Enorme behoefte

Vanaf het eerste moment zagen we hoe groot de behoefte is voor het huren van een dergelijke woning. Gezinnen met een handicap kunnen de woning huren voor een korte of een langere periode. Door samen te werken met zorgpartijen kunnen wij de zorg aanbieden zoals men die thuis ook krijgt. Stichting Zorgchalet heeft connecties met thuiszorgorganisatie. Interessant is ook dat De Kurenpolder is ingericht voor mensen met een handicap. Zo beschikt het zwembad bijvoorbeeld over een lift om mensen in het bad te helpen en zijn er mindervalide toiletten.

Nu alleen nog de investeerders

Dit initiatief verdient navolging. Hop zegt daarover: “Het enige dat nog ontbreekt zijn particuliere investeerders. Zowel vanuit sociaal oogpunt, maar zeker ook vanuit het financiële is het investeren in een dergelijke woning zeer interessant. Ze doen iets goeds voor de medemens, maar genieten ook een aantrekkelijk belasting voordeel. Investeerders worden eigenaar, en de stichting verhuurd de woning en zij genieten jaarlijks een gegarandeerd rendement van 5%. Binnen 10 jaar hebben ze hun investering terug verdiend. Wij hopen op de Kurenpolder straks 4 woningen te realiseren om vervolgens ook aan andere locaties te denken.

Giften en ondersteuning

Helpt U ook mee om deze doelgroep een fijne vakantie te laten beleven! U kunt ons helpen in de vorm van sponsoring of donatie. Uw giften zijn van harte welkom op 16.18.65.350 Stichting Zorgchalet. Voor meer informatie kunt kijken op www.stichtingzorgchalet.nl

Bekijk het eindresultaat!

 


FILTER OP THEMA

UW ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur