Aanvragen Of maak direct een afspraak

Zaterdag 13 december Mantelzorgdag

De wetgeving binnen de zorg gaat per 1 januari 2015 volledig op de schop.
Uitgangspunt van het nieuwe Overheidsbeleid is dat mensen langer zelfstandig blijven wonen en de zelfredzaamheid wordt bevorderd. In dat kader van langer zelfstandig wonen, houdt TOP Totaal op zaterdag 13 december a.s. op hun hoofdlocatie aan de Grote Muntweg 5 in Kootwijkerbroek een Mantelzorgdag.

 

Deze dag geeft bezoekers een volledig inzicht in de mogelijkheden die de overheid vanaf november van dit jaar biedt met het aangepaste vergunningsbeleid. Voortaan heeft men géén vergunning meer nodig om op uw eigen grond achter uw woning of de woning van uw kinderen een mantelzorgwoning te realiseren. Mocht dat in uitzonderlijke gevallen toch noodzakelijk zijn, dan kunnen de procedures niet langer dan 8 weken duren. Met deze beleidsaanpassing opent de overheid de mogelijkheid tot het realiseren van een mantelzorgwoning op uw eigen grond of in uw achtertuin.

Mantelzorgwoning De Meern 09Blijven wonen in je eigen omgeving

Dit is geweldig nieuws voor mensen die graag overstappen naar een volledig aangepaste mantelzorgwoning, maar wel in hun eigen omgeving willen blijven en binnen het blikveld van hun kinderen of andere familieleden. Het gevoel van ‘thuis voelen’ wordt extra versterkt, terwijl men wel over een woning beschikt die compleet ‘op maat’ is voor rolstoelgebruikers en bedlegerige zieken.

U gaat volledig geïnformeerd naar huis

Zaterdag 13 december a.s. kunt u volledig inzicht krijgen in de mogelijkheden en geeft TOP Totaal persoonlijk antwoord op uw vragen rond de Mantelzorgwoning. Noteer deze dag in uw agenda, want een nieuwe toekomst samen met kinderen, familie en vrienden opent zich.

De Open Dag wordt gehouden van 11:00 tot 16:00 aan de Grote Muntweg 5 in Kootwijkerbroek.


FILTER OP THEMA

UW ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur