Aanvragen Of maak direct een afspraak

Wat is er mooier dan onder toezicht van je kinderen oud te worden?

“Wat is er mooier dan onder toezicht van je kinderen, op oudere leeftijd je zelfstandigheid te bewaren?
Ik denk dat iedereen wenst op deze manier oud te worden”, zegt Kees van Maurik uit het Gelderse Geldermalsen, de met zijn gezin, een oogje in het zeil houdt voor zijn 84 jarige moeder, die op het erf haar eigen mantelzorgwoning heeft.

Moeder Van Maurik is 84 jaar oud. Ze raakte steeds slechter ter been. Toen bleek dat ze al drie maanden in de woonkamer sliep omdat ze de trap niet meer op kon, werd een oplossing noodzakelijk. Nu geniet deze alleenstaande vrouw op het terrein van haar zoon in een TOP Totaal mantelzorgwoning van haar eigen vertrouwde omgeving, haar kinderen en haar kleinkinderen.

De beste oplossing

“Een mantelzorgwoning leek ons de beste oplossing”, vertelt Kees van Maurik. “Veel beter dan te verhuizen naar een zorgcentrum of bejaardenhuis. Samen zijn we ons gaan oriënteren wat de beste woning was en wie de leverancier die ons het meeste aansprak? Zo kwamen we bij TOP Totaal. Ons viel het meest op dat alles van A tot Z volledig geregeld werd. Van de kwaliteit van de woning, tot de ontvangst, advies, kennis, vakmanschap, flexibiliteit. Alles was af. TOP Totaal is echt een geoliede machine, waar we zeer van onder de indruk zijn. Zelfs de kleinste details krijgen alle aandacht”.

Kennis van de mantelzorg

“Tijdens onze zoektocht viel het ons op dat veel bedrijven niet eens weten wat een mantelzorgwoning precies inhoudt en wat de bewoner verwacht. TOP Totaal heeft de kennis, verplaatst zich in de klant en denkt ook vanuit de klant. Wat de klant wil, krijgt hij als het binnen de regels van het Bouwbesluit valt. Opmerkelijke trouwens dat TOP Totaal veelal ook nog prijsvriendelijker is dan andere aanbieders”.

Comfort en functionaliteit

“Nadat moeder eerst een aantal positieve reacties had gehoord van mensen uit het eigen dorp, was één gastvrij bezoek aan TOP Totaal voldoende om volledig overtuigd te zijn. Nu beschikt ze over een prachtige luxe mantelzorgwoning, volledig aangepast aan haar wensen en het haar aan functioneel en comfort aan niets ontbreekt”.

Mooier kan niet zijn

“Nu geniet ze haar eigen woning in de achtertuin. Wij helpen daar waar nodig en wanneer ze nog verdere zorg wenst, dan is die ook dichtbij. Het mooie is dat tijdens het hele proces je langzaam naar de mantelzorgwoning toegroeit, waardoor de overgang geleidelijk verloopt en niet rauw op je dak valt. Je ziet aan de manier waarop ze nu geniet van haar woning, dat we geen betere leefsituatie voor haar hadden kunnen creëren. Oud worden is nooit leuk, maar een kwestie van accepteren. Dat gaat een stuk eenvoudiger wanneer je nieuwe leefsituatie zo dicht mogelijk tegen de oude situatie aanzit en herkenningspunten met het verleden behouden blijven. Alles wat ze zelf wil doen dat kan ze doen. Alles wat niet meer lukt, kan ze aan ons of aan andere overlaten, die vrijheid in keuze behoudt je en dat maakt het tot een geweldig mooie woonsituatie”.

Omroep Gelderland

Dit concept spreekt veel mensen aan, ook de media. Zie bijvoorbeeld dit item van Omroep Gelderland, speciaal gericht op deze zorgwoning.

 


FILTER OP THEMA

UW ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur