Aanvragen Of maak direct een afspraak

Wanneer de mantelzorgwoning niet meer nodig is

TOP Totaal ondersteunt mensen bij de verkoop van de mantelzorgwoning en verzorgt tevens de volledige verplaatsing. TOP Totaal ontzorgt hen volledig: van vergunningaanvragen tot (waar nodig) aanpassing en transport. Hoe dat in zijn werk gaat leest u in onderstaand artikel. Hierin komen achtereenvolgens aan het woord: Lammert Haverkamp (verkoopadviseur bij TOP Totaal) Dorothy van Slooten (verkopende partij) en Silvia van Amerongen namens de nieuwe eigenaren.

Voor het plaatsen van een mantelzorgwoning verleent de gemeente een tijdelijke vergunning. Zoals de wet voorschrijft dient de woning als tijdelijke oplossing en moet deze aan het einde van de mantelzorgperiode verplaatst worden, of in overleg met de gemeente voor andere doeleinden worden gebruikt. Dat kan onder andere door een wijziging in het bestemmingsplan.

Lammert Haverkamp, verkoopadviseur TOP Totaal

“Mensen kunnen altijd op ons rekenen. Ongeveer vijf jaar geleden kwam de familie Van Slooten bij ons op zoek naar een mantelzorgwoning. De woning is toen volledig naar wens van de familie uitgevoerd, inclusief brede toegang, ruime doorgangen in de woning, royale ruimten om te kunnen draaien met de rollator en rolstoel. Nu was het moment gekomen dat de woning niet meer nodig was en wij als TOP Totaal hebben bemiddeld bij de verkoop. Via onze website hebben we de mantelzorgwoning te koop aangeboden. Al snel kregen we tal van reacties. Onder hen ook de familie Van Amerongen. Mevrouw Van Amerongen heeft, samen met familieleden, een
bezoek gebracht aan ons showterrein in Kootwijkerbroek. Al snel ontstond er een aangename ‘klik’ en gaven zij ons het vertrouwen om de woning volledig op maat te bouwen.”

“Vanaf dat moment regelen wij alles. Van vergunningaanvraag tot verplaatsing, waarbij de woning in twee delen met de hoogwerker over de hoofdwoning is getild om vervolgens op transport te gaan van Utrecht naar Heerde. Nu heeft de mantelzorgwoning een tweede leven in Heerde, volledig naar de wensen van de familie Van Amerongen. We willen hiermee laten zien, dat klanten altijd op ons kunnen rekenen, zowel bij het produceren en volledig op maat inrichten van een mantelzorgwoning als voor de verkoop en het verplaatsen c.q. aanpassen van een bestaande woning”.

Dorothy van Slooten-Duijm, verkopende partij

Eerste eigenaar: Familie van Slooten

“Vanaf het eerste moment dat wij met TOP Totaal in contact kwamen voor de aankoop en inrichting van de mantelzorgwoning, tot nu bij het verplaatsen, hebben wij een uitermate prettig contact gehad met TOP Totaal. We hebben de woning destijds volledig naar eigen wens ontwikkeld. TOP Totaal heeft nu via publicatie op hun eigen website een nieuwe
koper gevonden. Alles in prettig overleg.”

“Voor ons is het grootste compliment aan TOP Totaal dat je altijd een luisterend oor vindt. Elke vraag wordt keurig behandeld. Ook de mensen die de verplaatsing uitvoeren zijn uiterst correct; zij doen heel professioneel hun werk en tonen respect voor de omgeving en voor obstakels die ze bij de verplaatsing tegenkomen. Zo moest de woning in twee delen met een hoogwerker over onze eigen woning worden getild.
Dat was niet alleen heel spectaculair, maar werd ook uiterst professioneel uitgevoerd, zonder overlast voor wie dan ook”.

“De nieuwe eigenaren zijn komen kijken en wij mochten nu na plaatsing een foto ontvangen hoe hij er prachtig bij staat op de locatie in Heerde. Het beste compliment dat wij TOP Totaal kunnen geven is dat zij uiterst correct handelen en over veel creativiteit beschikken om zowel de mantelzorgwoning als de verplaatsing volledig naar wens van de klant uit te voeren.”

Silvia van Amerongen, namens de nieuwe eigenaar

“Bij de keuze voor een mantelzorgwoning hadden we een aantal wensen. Wij wilden graag dat het chalet de uitstraling had van een echt huis en geen wagen op wielen. Hij moest goed geïsoleerd zijn, zodat moeder er zowel in de zomer als in de winter comfortabel in kon wonen. Hij moest ook duurzaam en energiezuinig zijn. Met die wensen hebben we verschillende producenten bezocht. Uiteindelijk ging de voorkeur van moeder en ook van ons uit naar TOP Totaal. Ze zijn enorm flexibel en alles is bespreekbaar. De omgang is correct en afspraken worden stipt nagekomen. Mijn moeder had direct een voorkeur voor TOP Totaal.”

Tweede eigenaar: Familie van Amerongen

“Gezien de plek in de tuin had een vierkant model onze voorkeur. TOP Totaal bod ons een mantelzorgwoning aan die in Utrecht stond. We zijn daar ook gaan kijken en werden vriendelijk te woord gestaan. Het afwerkingsniveau van de woning was hoog en de inrichting en uitvoering volledig naar onze smaak”.

“De vergunningaanvraag bij de gemeente is door TOP Totaal geregeld, en ook de plaatsing verliep perfect naar wens. Ze hebben de woning ingegraven, zodat de toegang niet wordt gehinderd door een drempel. En nu staat hij perfect te pronken in onze tuin en is moeder uitermate gelukkig met deze oplossing. Zij woont op 500 meter van haar voormalige woning; kan in het dorp gebruikmaken van het zorghotel en van fysiosport. ’s Morgens loop ik altijd even bij haar binnen, ’s avonds eten wesamen of kijken gezellig samen TV. Wanneer ze naar bed gaat,
help ik haar even, tenslotte is ze al 82. De mantelzorgwoning staat er stralend bij, gelegen rond de vijver en in de landelijke omgeving. Op deze manier heeft moeder een perfecte oude dag, waar wij met plezier ons steentje toe bijdragen. Dit is met recht een TOP-oplossing”.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!


FILTER OP THEMA

UW ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur