Aanvragen Of maak direct een afspraak

Zorgwoningen Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep, Noord-Holland

Zorg met een gouden randje op Zorgerf Boerengeluk

Soms kom je in je leven van die projecten tegen waar je echt blij van wordt. Zorgerf Boerengeluk is zo’n uniek project, één waar je terecht een grote glimlach van krijgt!

Adriana Hoeve

Onder de rook van Schiphol ligt het dorp Nieuw Vennep. Wie vanuit Hoofddorp de Rijnlanderweg oprijdt weet niet dat er na enkele kilometers, in het buitengebied van Nieuw Vennep, de prachtige, karakteristieke boerderij ‘Adriana Hoeve’ ligt. Adriana Hoeve heeft een lange historie en is gebouwd in 1890. De trotse bewoners zijn Reinier en Johanneke Geluk en sinds 2006 de derde generatie van de familie Geluk die op deze prachtige, statige boerderij op een perceel grond van zo’n 40 hectaren wonen.

Zorg voor ouderen

Reinier runt samen met zijn vader het akkerbouwbedrijf waar tarwe, aardappelen, suikerbieten en graszaden worden geteeld. Zijn vrouw Johanneke werkt in de zorg en verzorgt de activiteiten van Zorgerf Boerengeluk. Zij is een duizendpoot in hart en nieren en ouderenzorg is haar dan ook op het lijf geschreven.

De start van het zorgerf

‘We wonen hier natuurlijk op een prachtige plek met veel grond en ruimte. Omdat mijn vrouw altijd in de zorg heeft gezeten en we het gevoel hadden daar een meerwaarde aan te kunnen geven, zijn we jaren geleden gestart met ons zorgerf Boerengeluk. Wij bieden ondersteunende begeleiding aan ouderen voor wie het zelfstandig thuis wonen moeilijker wordt. Velen van hen raken lichamelijk of geestelijk beperkt, waardoor de zin om actief te blijven verdwijnt. Dit kan leiden tot vereenzaming, verwaarlozing of een gevoel van nutteloosheid. Het gevolg hiervan is dan dat men niet meer kan wonen in zijn of haar vertrouwde omgeving en derhalve naar een zorginstelling moet verhuizen. Door deel te nemen aan de dagactiviteiten op het zorgerf blijven ouderen langer actief en zal het moment van opname in een zorginstelling vertraagd worden. Ook kan het regelmatig bezoeken van de boerderij de mantelzorg ontlasten. Het geeft ons dagelijks veel energie om deze kwetsbare groep weer gelukkig te zien, daar leven we voor!’

Van alles te doen

‘Wij bieden een grote variëteit aan activiteiten, waaronder groenten verbouwen, koken, dieren verzorgen, onderhoudswerkzaamheden en tuinieren in de moestuin en tuinkas. Naast geiten lopen er ook kippen, konijnen, hangbuikzwijntjes, ezels en gezellige alpaca’s rond die verzorgd moeten worden. Kortom er is voldoende te doen en te beleven op ons zorgerf. We hebben ook een heerlijke klus schuur waar mensen creatief bezig kunnen zijn. Zo wordt er aan houtbewerking gedaan, kan er geschilderd worden maar ook kunnen er bloemstukken of kransen geschikt worden’.

Eigen vervoer

‘We hebben de beschikking over twee royale, aangepaste bussen om mensen te vervoeren conform de regels. Zo hoeven we het vervoer ook niet uit te besteden en houden we alles in eigen hand. Wel zo makkelijk voor de dagbewoners.’ Lekker fietsen kan hier ook. Als het nog kan, op gewone fietsen, wordt dit te moeilijk dan hebben we ook de beschikking over aangepaste modellen zodat iedereen lekker in beweging kan blijven’.

Overnachten op Zorgerf Boerengeluk

‘We zijn nu een tijdje bezig en kregen steeds vaker de vraag of het ook mogelijk was om te blijven slapen op ons zorgerf. Dit was voorheen niet mogelijk maar sinds kort dus wel! Dankzij TOP Totaal hebben wij nu twee prachtige aangepaste zorgwoningen op het terrein staan waar onze gasten met eventueel de mantelzorgers of partners kunnen overnachten. De eerste woning staat statig naast onze boerderij en wordt bewoond door de vader van Reinier. Na het overlijden van zijn vrouw is hij definitief komen wonen op het erf en helpt volop mee met de klussen die dagelijks gedaan moeten worden op het bedrijf. De andere woning is gesplitst in twee identieke appartementen die beide bestaan uit een eigen entree, keuken, aangepaste badkamer en woon- en slaapkamer. Beide appartementen beschikken over een tweepersoons hoog/laag boxspring bed die geheel aangepast kan worden aan de ligbehoeften van de logé’.

Uitzicht op de dieren in de wei

‘Vanuit het bed kijk je zo over de landerijen en dieren weide van de Adriana Hoeve. Dus ook mensen die wat vaker van het bed afhankelijk zijn kunnen de hele dag genieten van alles wat er rondom de boerderij gebeurd.’

Gat in de markt

‘Het is druk in onze zorgwoning, er is dus veel behoeften om bij ons op de boerderij te blijven overnachten iets dat we in het begin niet helemaal verwacht hadden. Op deze wijze kunnen we mantelzorgers ook even ontlasten maar ook voor partners is het fijn om er even samen uit te zijn. TOP Totaal was voor ons de keuze om de woningen te plaatsen. Het contact met hen verloopt soepel, ze leveren totaal oplossingen, kwaliteit en denken echt met je mee. Mochten we in de toekomst besluiten om de avond- en nachtzorg uit te gaan breiden dan weten we in ieder geval de weg naar TOP Totaal voor de bouw van nieuwe mantelzorgwoningen en kunnen wij zorg bieden met een gouden randje’.

Specificaties

Model: Ontario
Daktype: Puntdak
Dakafwerking: Dakpan panelen, antraciet
Dakhelling: 22,5
Buitenwand: Houtstructuur
Kozijnen: Houtstructuur, wit

Locatie

Woning bekijken?!

Bent u op zoek naar de juiste zorgwoning, maar wilt u eerst weten waar u aan begint? Maak dan een afspraak voor de bezichtiging van een model zorgwoning.

U zult positief verrast zijn!

Zorgwoning tips

Overweegt u zelf een zorgwoning te laten plaatsen of bouwen? Wij helpen u graag verder.

  • Kies voor een partij die 'luistert'
  • Advies op maat is van groot belang
  • Overleg de zorgaanpassingen

ZORGWONING ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur