Aanvragen Of maak direct een afspraak

Mantelzorgwoning Millingen aan de Rijn

Millingen aan de Rijn, Gelderland

Wonen aan de Rijn of is het aan het Bijlandsch kanaal?

‘Millingen aan de Rijn, ligt het nu in Duitsland of toch in Nederland? Het is het laatste. Het einde van de straat eindigt in Duitsland en om er te komen kronkel je al een tijdje door het grensgebied. Het is een prachtig gebied, groen, wat heuvelachtig met veel natuur en vooral rust’.

Met name het laatste vindt de bewoonster zo heerlijk. Het uitzicht op mijn eigen tuin en de pony’s van mijn zoon. De hele dag is hier wat te zien en de seizoenen maak je zo bewust mee, dat is fantastisch. Helaas is de eigenaresse sinds een paar weken meer aan huis gebonden dan dat ze zou willen. Ze heeft drie weken geleden een nieuwe knie gekregen dus de mobiliteit is even op een wat lager pitje. Gelukkig mag ze over een paar weken alweer auto rijden zodat ze dan weer lekker op pad kan.

De royale mantelzorgwoning is door TOP Totaal gebouwd en geplaatst. Een prachtig, ruim opgezette boerderijwoning dat werkelijk tot in de puntjes toe is afgewerkt. Naast een luxe keuken en een royale woonkamer met openslaande deuren naar het terras, waar de pony’s met hun hoofdjes over de omheining staan te bedelen om een stukje brood, telt de woning nog een grote badkamer en ruime slaapkamer. De tweede slaapkamer is bij de woonkamer getrokken waardoor deze toch een extra logeerplek heeft maar wel heel ruim oogt. Vanuit alle ramen is er een heerlijk uitzicht op de tuin en de pony paddock, stal en weide.

‘Het uitzicht wat je hier hebt is niet het enige om verliefd op te worden. Millingen zelf is een dorp met een rijke geschiedenis. Millingen aan de Rijn  is een plaats in de gemeente Berg en Dal in de Nederlandse provincie Gelderland. De dorpskernen in het riviergebied zijn meestal gelegen op oude oeverwallen. Daar is een vast grondslag en de wat hogere ligging biedt enige bescherming tegen hoogwater. Deze vestigingsplaatsen werden in de loop van de tijd versterkt door het maken van kunstmatige plaatselijke ophogingen: de terpen of pollen. In Millingen wordt een bijzondere plaats ingenomen door de Heerbaan, de hoofdontwikkelingsas deel uitmakend van een tracé van Leiden tot Keulen. Deze route stamt uit de Romeinse tijd en is ouder dan de huidige loop van de rivier. Millingen is gelegen op een Romeins oeverwallensysteem, waarvan tussen 200 en 500 veel is weggeslagen. Einde 7e – 8e eeuw werd het gebied weer bewoond. Deze vroege vestiging is ook overspoeld, getuige de overloopgeulen op de oeverwal. Het middeleeuwse stratenpatroon van het dorp is daarop gebaseerd.

Tot 1 juli 1954 heette de gemeente Millingen. Sindsdien is er de toevoeging “aan de Rijn”. Deze is geografisch aanvechtbaar. Het water waaraan Millingen ligt heet het Bijlandsch Kanaal. Vanaf de Duitse grens tot de vertakking in de Waal en het Pannerdensch Kanaal heeft het de naam van Graaf Bijland (spreek uit Bieland), die ooit opdracht gaf het kanaal te graven (de loop van de rivier de Rijn lag net ten zuiden van Zevenaar, terwijl Millingen destijds aan de Waal lag).

‘Het is hier geweldig,  het is een heerlijk huis, compleet maar wel heerlijk ingericht met mijn eigen spullen en alles wat je nodig hebt zit erin.’ Gelijkvloers en ook al rekening gehouden met het ouder worden. ’24 uur per dag heb ik een prachtig uitzicht, ik zit vrij maar toch ook niet geheel afgesloten van mijn familie en heb daardoor veel aanloop van mijn kinderen. Genieten dus!. De medewerkers van TOP Totaal denken echt met je mee. Alles is mogelijk en de nazorg is ook super!’

‘Mijn zoon kende iemand in Barneveld en zo zijn we bij TOP Totaal terecht gekomen en  gaan kijken. We waren meteen verkocht en zo is het allemaal heel snel gegaan. Ik woon nu ruim een jaar in de woning en je maakt de seizoenen echt mee. Ik ben super tevreden en kan ik iedereen zo’n mooie, op maat gemaakte, woning van TOP Totaal aanbevelen’.

TOP Totaal heel hartelijk dank voor alle goede zorgen!

 

Specificaties

Model: Ontario
Daktype: Puntdak
Dakafwerking: Dakpan panelen / antraciet
Buitenwand: Houtstructuur
Kozijnen: Kunststof

Locatie

Woning bekijken?!

Bent u op zoek naar de juiste zorgwoning, maar wilt u eerst weten waar u aan begint? Maak dan een afspraak voor de bezichtiging van een model zorgwoning.

U zult positief verrast zijn!

Zorgwoning tips

Overweegt u zelf een zorgwoning te laten plaatsen of bouwen? Wij helpen u graag verder.

  • Kies voor een partij die 'luistert'
  • Advies op maat is van groot belang
  • Overleg de zorgaanpassingen

ZORGWONING ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur