Aanvragen Of maak direct een afspraak

Kijk of uw gemeente uw hulpmiddelen subsidieert

Mantelzorgers verrichten vaak fysiek zwaar werk. Hulpmiddelen of aanpassingen aan de woning of auto kunnen dan niet alleen voor degene voor wie u zorgt, maar ook voor u een goede oplossing zijn.

Verpleeg- en hulpmiddelen die tijdelijk nodig zijn bij de verzorging thuis, denk aan verstelbare bedden, krukken, rolstoelen, looprekjes, ondersteken, vraagt u aan bij de thuiszorgwinkel. Een aantal basisartikelen kunt u voor maximaal een half jaar gratis lenen. Andere artikelen zijn te huur of te koop. Als u lid bent van een thuiszorginstelling krijgt u in sommige gevallen korting.

Aanvragen van hulpmiddelen

Vervoer- en woonvoorzieningen vraagt u aan bij uw gemeente. De aanvrager moet de voorziening langdurig of blijvend nodig hebben. Ook voorzieningen die mantelzorg en professionele zorg (zoals wijkverpleging) vergemakkelijken, kunnen bij de gemeente worden aangevraagd. Denk bijvoorbeeld aan een tillift. Hoe de voorzieningen worden verstrekt en hoe hoog een eventuele eigen bijdrage is, verschilt per gemeente. De gemeente mag inkomensgrenzen stellen. Voor rolstoelen mogen gemeenten geen eigen bijdrage vragen.

 


FILTER OP THEMA

UW ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur