Aanvragen Of maak direct een afspraak

Ik voel me niet thuis in een tehuis…

Mevrouw Van den Bosch geniet in het Gelderse Wadenoijen een aangename oude dag onder het toeziend oog van haar dochter en schoonzoon. Nadat ze haar eigen woning had verkocht, zorgde TOP Totaal voor een mantelzorgwoning naast de woning van haar dochter. Nu geniet ze van de spelende kleinkinderen op het erf krijgt ze regelmatig bezoek van dochter en schoonzoon Chris Copier, die ons vriendelijke te woord staat.

Nee, een bejaardenhuis daar krijg je mevrouw Van den Bosch niet naar toe. Ook niet toen haar man slecht ter been werd en het wonen in een traditionele woning erg werd bemoeilijkt. “Mij niet naar een verzorgingscentrum, was haar hartenkreet.”

Wadenoijen Mantelzorgwoning 11“Dit is het helemaal!’

Dus gingen haar dochter en schoonzoon Chris Copier op zoek naar een mantelzorgwoning, nadat ze eerst in de gemeente Geldermalsen enkele bestaande mantelzorgwoningen bezochten. Dat eerste kijkje was voldoende om mevrouw Van den Bosch te overtuigen: ‘Dit is wat ik graag wil! Ik voel me niet thuis in een tehuis.”

Chris Copier vertelt hoe de familie via internet bij TOP Totaal kwam: “We kregen eerst per post een folder. Zelfs het eerste telefonische contact was zo vriendelijk en bijzonder, dat we direct een goed gevoel hadden. Te gast in Kootwijkerbroek werden we echt uitgebreid ‘onthaald’ en geïnformeerd. We zagen de showmodellen en bij niemand van ons was er nog enige twijfel: De kwaliteit, de mogelijkheden, dit was het! Dubbelglas, extra isolatie, geen drempels, brede deuren, het kon allemaal. Niets was te moeilijk.”

TOP Totaal begrijpt mensen

“TOP Totaal begrijpt wat mensen nodig hebben. Ze bieden weliswaar geen zorg, maar kunnen zich inleven in mensen, zijn betrokken en weten wat nodig is voor mantelzorg. Niet alleen in functionaliteit, ook op het gebied van comfort. We konden echt onze eigen woning samenstellen. Mijn schoonouders waren verbaasd met zoveel luxe, zoveel gebruikersgemak, ze zagen het helemaal zitten. Géén beperkingen meer, maar puur leven in gemak, dat is wat ze wilde en dat in de eigen vertrouwde omgeving. Zelfs de indeling konden we mee bepalen, zoals extra brede deuren gericht op de toekomst, wanneer ze een rollator of rolstoel nodig heeft. Want dat advies wil ik iedereen geven: ‘Kies voor een toekomstgerichte woning. Gericht op wat er straks fysiek met je gebeuren kan, zodat je echt zo lang mogelijk in je eigen omgeving kunt blijven wonen.”

Helemaal geweldig

De mantelzorgwoning die mevrouw Van den Bosch bewoont en de situatie waarin ze nu leeft, dicht bij haar kinderen en kleinkinderen, maken haar blij. Haar eigen huisje want vader is inmiddels overleden. Een tuintje, een prieeltje! Vanuit het raam geniet ze van de spelende kinderen op het erf. “Ze kan altijd op ons terugvallen en ze heeft nooit gevoelens van eenzaamheid. Wij staan klaar wanneer we kunnen helpen. Dit is echt een perfecte situatie die ik iedereen kan aanbevelen.”

Complimenten

Wat TOP Totaal betreft zegt Chris Copier: “Alleen maar complimenten. Ze bieden gastvrijheid, begeleiden je optimaal, maar ze bieden ook vakwerk tegen een betaalbare prijs en dat mag ook wel eens gezegd worden!”.

Bekijk het eindresultaat!

 


FILTER OP THEMA

UW ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur