Aanvragen

De droom van mijn vader om hier te blijven wonen…

De voordelen van een TOP-mantelzorgwoning moet je zien en beleven. Vandaar dat we graag ingingen op de uitnodiging van Irene (een gefingeerde naam omdat ze met recht haar privacy wil koesteren) die naast haar eigen woning, speciaal voor haar vader, een TOP-mantelzorgwoning realiseerde.

Vanaf de Rijksweg zien we aan de overkant van het water de silhouetten van de woningen liggen. Mooie percelen zo pal langs het water. Iedere ochtend ontwaken met een eerste blik over het kabbelende water. Hoe vreugdevol kan het leven zijn! We draaien het dorp in om de wereld van de andere kant van de plas in een ander perspectief te zien. Voorbij de bebouwde kom gaat de straat over in een smalle dijkweg met links en rechts een sloot als natuurlijke afscheiding.

Het transport

Dus op deze amper twee meter brede weg moet het transport zich hebben afgespeeld. Twee lange trucks die de delen van de mantelzorgwoning aanvoerden. Met een kraan is de woning op
zijn plek gezet. Een indrukwekkende logistieke operatie. Het is een kwaliteit van TOP Totaal om alles tot in detail voor te bereiden en perfect uit te voeren.

Kennismaking met TOP Totaal

Via het terras lopen we richting de woning, terwijl Irene vertelt over haar kennismaking met TOP Totaal: “Vanaf het eerste moment was er een duidelijke klik. Het contact met Richard van den Top voelde direct goed. Lopend met mijn vader over het showterrein in Kootwijkerbroek zag ik direct wat ons aansprak. Ja hoor, daar stond hij! Ik hoefde geen moment meer te aarzelen. Het ontwerp, de uitstraling, de toegepaste materialen. Dit was de woning die ik wilde. Natuurlijk hebben we later nog persoonlijke aanpassingen gedaan, maar aan de basis voldeed het showmodel helemaal aan onze wensen.”

Moderne Mantelzorgwoning Utrecht 11Eigen ontwerp

“Mijn vader en ik gingen na de eerste afspraak naar huis met een ontwerptekening onder de arm en de mededeling: Teken maar zoals jullie het graag willen! In het tweede gesprek werd vervolgens afgestemd wat bouwtechnisch wel en niet kon. Ondanks dat ik niet altijd even gemakkelijk ben in mijn wensen en keuzes, zijn we er altijd samen perfect uitgekomen. De kracht van Richard is ook dat hij zich kan inleven in de wensen en ideeën van de koper. Ik houd van veel licht, vandaar de ramen langs het plafond, waardoor een zee van licht binnenkomt. We wonen hier op zo’n fantastische plek, waarbij we ook wanneer we binnen zijn, toch het contact met het water wilden behouden. Vandaar de dubbele schuifdeuren in de woonkamer en in de slaapkamer. Door het woongedeelte een extra plafondhoogte te geven, creëer je een enorm ruimtelijk gevoel. Het slaap- en badkamergedeelte hebben we lager gehouden op de gebruikelijke hoogte van 2,70 meter, waardoor een knusse en warme sfeer ontstaat. Alle ruimte in de mantelzorgwoning is optimaal benut, zo zijn garderobe en paraplukast in de wanden bij de entree ingebouwd. De mantelzorgwoning is volledig naar eigen wens te bouwen, in de afmeting die men zelf wenst en volgens de regelgeving mogelijk is.”

Stijlvol interieur

De totale inrichting werd verzorgd in nauwe samenwerking met de styliste Helen. Irene: “Ook die samenwerking verliep zeer goed. Zij heeft een geweldig gevoel voor kleur. Zij adviseerde de neutrale kleur Elephants Breath van Farrow & Ball voor de wanden, een prachtige combinatie met de warme paarse tinten, die als basis zijn genomen voor een sfeervolle aankleding van het interieur.”

Moderne Mantelzorgwoning Utrecht 09Zorgaanpassingen

Een mantelzorgwoning verdient extra aanpassingen. Zo is de gehele woning drempelvrij. Zelfs het buitenterras, dat langs twee kanten van de woning loopt, is voorzien van een oprit voor rollator en rolstoel. De gietvloer in de badkamer is voorzien van een extra antislipcoating. Vanuit de slaapkamer heeft men een open doorgang naar de badkamer. De douche is extra ruim en rolstoeltoegankelijk. Ook is er een zitbankje aangebracht om zittend te douchen. Uiteraard zijn alle deuren extra breed. De gehele woning is voorzien van vloerverwarming, wat een extra optie is. Zelfs het tweepersoonsbed werd door TOP Totaal volledig op maat gemaakt.

Begrip en respect

Over de flexibiliteit van TOP Totaal zegt Irene: “Tijdens de bouw vond ik nog iets wat ik graag anders wilde. Dat werd alsnog aangepast. Het respect en het begrip dat TOP Totaal voor haar relaties heeft, is enorm groot. Je krijgt echt wat je wenst.”

De waarde van een mantelzorgwoning

Over de keuze voor een mantelzorgwoning zegt Irene: “Mijn vader vond deze plek altijd al een van de meest idyllische locaties die hij zich kon wensen. Hij wilde hier liever niet weg. Met deze mantelzorgwoning in de tuin van mijn eigen woning, kan hij hier lekker blijven wonen en kan ik hem de zorg en de aandacht bieden die hij wenst, maar ook verdient.”

Een gelukzalig gevoel

Irene: “Toen de medewerkers van TOP Totaal klaar waren, hebben mijn vader en ik een klapstoeltje gepakt, de champagne ontkurkt en toen daalde een gevoel van tevredenheid over ons heen, dat ik ook terug zag bij mijn hond. Hij had direct zijn plek en zijn rust gevonden. Het is goed zo en het voelt ook goed. Mede dankzij TOP Totaal.”

Bekijk het eindresultaat!


FILTER OP THEMA

UW ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur