Aanvragen

Daar wil ikzelf wel in wonen, zo mooi, alle comfort en heel modern

Andrea de Vos woont in het Noord-Hollandse Oude Meer, onder de aanvliegroute van Schiphol.Toen ze bij de gemeente aanklopte voor een bouwvergunning voor het realiseren van een souterrain aan haar woning, werd dit verzoek geweigerd vanuit de geluidsoverlastregeling van Schiphol. Dus ging Andrea op zoek naar een alternatief om haar 85-jarige moeder bij haar in de buurt te laten wonen. TOP Totaal bood de oplossing.

Haar moeder is 85 jaar en één dag na haar 82e verjaardag openbaarde zich bij haar verschijnselen van geheugenverlies. Ziektesymptomen die zienderogen verergerden en maakten dat haar moeder na verloop van tijd niet meer zelfstandig kon blijven wonen.

Oude Meer Mantelzorgwoning 03In de eigen omgeving

“Maar ze wilde niet naar een zorgcentrum en wij wilden zelf gedeeltelijk de zorg voor haar op ons nemen en haar vooral in de eigen omgeving laten wonen. Een aanbouw zou de oplossing bieden”, aldus Andre de Vos, die met haar gezin langs de dijk in Oude Meer woont. “We zouden het terras afgraven en een souterrain plaatsen. Daar zou oma nog jaren, onder ons toeziend oog, gelukkig wonen. Maar het plan werd door de regelgeving rond Schiphol gecanceld.

Super de luxe mantelzorgwoning

“Wij hadden ons zelf al de vraag gesteld, wat te doen als de vergunning niet werd verleend? We hadden ook al alternatieve mogelijkheden op een rijtje gezet. Zo kwamen we ook bij TOP Totaal. De woningen op het showterrein zagen er perfect uit, wat mij de opmerking ontlokte: “Daar zou ik zelf wel in willen wonen! Super de luxe, alle comfort en heel modern. Dit zou een optie zijn!”

TOP Totaal, te gekke mensen

“Ook de ontvangst was bijzonder. Vriendelijke mensen, gastvrij en we werden overal rondgeleid. Onze keuze was snel gemaakt en ook tijdens de productie, plaatsing en bij de nazorg zijn we enorm goed begeleid. Wij kozen voor een mantelzorgwoning van 10 x 4,5 meter. Wat de aanpassingen betreft, kon alles wat binnen het Bouwbesluit mogelijk is. TOP Totaal is echt een heel menselijk bedrijf, gastvrij, vriendelijk, vakkundig, en ze zijn ook zo behulpzaam. Die Wouter van de serviceafdeling, die is zo handig, die zou je zo willen inruilen voor je eigen vriend. Man, wat kan die geweldig klussen! TOP Totaal zijn helemaal te gekke mensen. Echt!”.

Oogje in het zeil

“Nu woont mijn moeder comfortabel en gelukkig in onze achtertuin. ’s Morgens als de gordijntjes open zijn, weten we dat oma wakker is. ’s Avonds als de gordijntjes dicht zijn, zeggen we: “Oma slaapt lekker!”. Blijven de gordijntjes ‘s morgens wat te lang dicht, dan nemen we even een kijkje of alles goed gaat met oma…..Deze TOP Totaal mantelzorgwoning is een perfecte oplossing waar wij en ook oma enorm gelukkig mee zijn en van het aanvragen van een bouwvergunning hebben we geen last meer gehad.”

Bekijk het eindresultaat!

 


FILTER OP THEMA

UW ADVISEUR
Lammert

Lammert Haverkamp

Zorgwoning adviseur